X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Henk van Straten

Henk van Straten

We zeggen hier niet halfbroer

Ongerijmd Arnhem uitverkocht

Henk van Straten werd tot driemaal toe genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en hij stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs. 

Over de leesclub

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en bij deze leesclub een Pakistaanse maaltijd. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd. Met je ticket kun je ook naar het afsluitende feest van het festival op 20 mei in de Brakke Grond in Amsterdam.

OVER HET BOEK

Wij zeggen hier niet halfbroer is een humoristisch, schrijnend, maar liefdevol verhaal over een kind dat dacht altijd vrolijk te moeten zijn en, later, over een puber die eenzaam drugs gebruikte op zijn zolderkamertje en opging in zowel de punk- als de gabbercultuur. Zoals Van Straten zelf zegt: ‘Gewoon een jeugd, net zoals mijn leven gewoon een leven is.’ Dat kan zo zijn, maar Wij zeggen hier niet halfbroer is geenszins ‘gewoon een boek’. Met dezelfde haarscherpe en ontroerende observaties toont Van Straten ons de hartverscheurende, grappige herinneringen aan het leven van een jongen die worstelde met identiteit, liefde en mannelijkheid.

OVER DE AUTEUR

Henk van Straten (1980) schrijft romans en journalistiek. Hij werkt(e) voor onder andere Volkskrant MagazineDe CorrespondentVrij NederlandEsquireLINDA.ElleHappinezHarper’s Bazaar en JAN. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en hij stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs. Bidden en vallen, zijn vijfde en meeste recente roman, werd door Het Parool ‘overdonderend’ genoemd.

Deelnemers worden, gezien de maaltijd, gevraagd om 19.00 op de locatie aanwezig te zijn.

Gespreksleider: Lisa Weeda