X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Roos van Rijswijk

Roos van Rijswijk

Onheilig

CPNB uitverkocht

DEZE LEESCLUB IS UITVERKOCHT

In 2016 is Onheilig bekroond met de Anton Wachterprijs, een tweejaarlijkse prijs voor debuutromans.

Over de leesclub

Het concept is simpel: je koopt een ticket en daarvoor krijg je toegang tot de leesclub, het boek waarover je leesclub gaat én het is je entreebewijs voor het knallende feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je een maand van tevoren gratis thuisgestuurd.

Over het boek

Via een willekeurige hotelaanbieding belandt Miguel Sluyter in de kleine Duitse stad Nieheim. Zijn leven daar bevalt hem beter dan zijn kantoorbestaan in Amsterdam. Hij keert niet terug, en maakt op zijn brommer lange tochten langs velden en door bossen. Maar dan wordt zijn moeder, die nooit om zijn nieuwe adres vroeg, ernstig ziek. Ze besluit op zoek te gaan naar haar zoon. Terwijl zij vecht tegen de hittegolf die de stad teistert, reist Miguel de tegenovergestelde richting uit. Zijn moeder nog één keer zien. Kun je bevriend zijn met iemand voor wie je verantwoordelijk bent? Hoe verantwoordelijk ben je voor je familie?

Over de auteur

Roos van Rijswijk (1985) studeerde Nederlandse letterkunde en literatuurwetenschap, is columnist van Advalvas en schreef toneel voor Theatergroep Thomas. Ze publiceerde eerder verhalen in onder andere TiradeDe RevisorDe Gids en Das Magazin en was te gast op Writers Unlimited en diverse andere literaire evenementen. Ze is een van de initiatiefnemers van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de eerste literaire prijs voor verhalenbundels.

Gespreksleider: Thomas de Veen
Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Irwan Droog