X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Maud Vanhauwaert & Ellen Deckwitz

Maud Vanhauwaert & Ellen Deckwitz

Olijven moet je leren lezen | Wij zijn evenwijdig

Spuiresidentie uitverkocht

Over de leesclub

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd.

Over Olijven moet je leren lezen

In vijfentwintig toegankelijke en geestige hoofdstukken, verluchtigd met speelse tekeningen van Jenna Arts, helpt Deckwitz ons op weg bij het begrijpen en waarderen van poëzie. Hoe moet je een gedicht lezen? En hoe vooral niet? En waar moet je beginnen? Olijven moet je leren lezen geneest Nederland van haar poëziedrempelvrees en maakt ons tot slimmere, rijkere en gelukkiger mensen.

Over Wij zijn evenwijdig

Deze tweede bundel van de inmiddels populaire Vlaamse woord- en podiumkunstenares (genomineerd voor de prestigieuze Herman de Coninckprijs) kan volgens het achterplat gelezen worden ‘als een bundel gedichten, als een bochtig verhaal of als een kleurrijke optocht van droevige moppen’. Via een uitgekiend, vaak associatief woordspel, allerlei aforismen, metaforen, paradoxen, ludieke en vreemde gesprekjes zet de auteur de lezer op het verkeerde been, ontregelt ze inventief onze wereld, waarin voortdurend sprake is van misverstand, zodat een man met een baard wordt aangezien voor islamitisch, terwijl hij gewoon verdrietig is, en een voorovergebogen vrouw wordt verward met een dode hond.

Over Ellen Deckwitz

Ellen Deckwitz (1982) is een van de belangrijkste dichters van haar generatie. Ze won met De steen vreest mij (2011) de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut en is een graag geziene gast op literaire podia. Dankzij optredens in televisieprogramma’s als De Wereld Draait Door en een column in NRC Next heeft Deckwitz zich ontwikkeld tot een van onze meest aanstekelijke poëzieambassadeurs.

Over Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert is schrijver en tekstperformer. Haar debuutbundel 'Ik ben mogelijk' verscheen in 2011 bij Querido en kreeg de Vrouw Debuut Prijs. In 2014 verscheen 'Wij zijn evenwijdig_', die werd gelauwerd met de Hughues C.Pernathprijs, alsook de Publieksprijs van de Herman De Coninckwedstrijd voor het mooiste gedicht.

Aan de hand van Wij zijn Evenwijdig zal Ellen ter plekke haar lessen in de praktijk brengen. Vandaar niet één maar twee boeken bij deze leesclub. 

Aanvang leesclub: 20.30
Foto Ellen Deckwitz: Merlijn Doomerik