X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Marijke Schermer

Marijke Schermer

Noodweer

Mediamatic uitverkocht

DEZE LEESCLUB IS UITVERKOCHT

‘intelligent uitgedacht, en vol schurende, ware observaties. Schermer houdt je bovendien tot het einde knap in spanning over de rol die de anderen spelen in wat Emilia overkomen is.’ - Trouw

Over de leesclub

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd.

Over het boek

Emilia en Bruch zijn weliswaar gelukkig getrouwd maar hun huwelijk is gegrondvest op een leugen. Als ze elkaar net hebben ontmoet, verzwijgt Emilia een belangrijke gebeurtenis. Het lijkt hun liefde niet te belemmeren en ze denkt dat ze ermee wegkomt. Maar door een ogenschijnlijk onbeduidend incident wordt ze geconfronteerd met de onmogelijkheid daarvan. Moet ze alsnog eerlijk zijn tegen haar man? Of is het voor sommige dingen te laat. Noodweer is een scherp en meedogenloos portret van iemand die weigert zich door een trauma in de luren te laten leggen.

Over de auteur

Marijke Schermer (1975) is toneel- en romanschrijver. Haar werk werd door verschillende gezelschappen gespeeld en is in meerdere talen vertaald. In 2009 ontving ze de Charlotte Köhlerprijs voor haar toneelwerk. Mensen in de zon was haar lovend besproken romandebuut. Haar tweede roman Noodweer verscheen in het najaar van 2016. Ook dit boek werd zeer positief ontvangen in de media.

Gespreksleider: Jasper Henderson
Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Tessa Posthuma de Boer