X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Jente Posthuma

Jente Posthuma

Mensen zonder uitstraling

Museum van Loon uitverkocht

DEZE LEESCLUB IS UITVERKOCHT

‘Haar laconieke, droge stijl zal de barokliefhebber op de kast jagen, maar wie van wrange en perfect afgemeten scènes houdt, is bij Posthuma aan het juiste adres. Een boek als een zoetzuur snoepje.’ – Knack

Over de leesclub

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd.

Over het boek

De stuurloze hoofdpersoon van Mensen zonder uitstraling leeft in de schaduw van haar moeder, een ontevreden actrice. Haar vader is hoofd van een psychiatrische inrichting. Psychopaten en depressieven raadt hij aan hun bezigheden in afgepaste tijdsblokken in te delen, zodat ze meer controle krijgen over hun bestaan. Zijn dochter geeft hij hetzelfde advies. Dan overlijdt haar moeder en blijven vader en dochter over.

Over de auteur

Jente Posthuma publiceerde korte verhalen in De RevisorDas MagazinHollands Maandblad en De Gids. In 2012 won ze de A.L. Snijdersprijs voor het beste zeer korte verhaal. Met A.L. Snijders en Tommy Wieringa speelde ze drie literaire theatervoorstellingen in De Kleine Komedie. Posthuma groeide op in Twente en woont met vriend en kind in Amsterdam.

Gespreksleider: Frank Heinen
Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Bas Uterwijk