X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Jelle Brandt Corstius

Jelle Brandt Corstius

As in tas

Koko uitverkocht

DEZE LEESCLUB IS UITVERKOCHT

‘Wat een verrukkelijk boekje. Tussen de vaak hilarische beschrijvingen van de fietsetappes deelt Jelle zijn herinneringen aan zijn vader. (…) Het boek is ook een openhartig, nuchter en tegelijk ontroerend portret van een vader die veel talenten had, maar niet voor het vaderschap.’ – Trouw

Over de leesclub

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd.

Over het boek

Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader Hugo: een wonderlijke man die veel begreep van dingen waar de meeste mensen niets van begrepen (palindromen), maar weer weinig van normale dingen (kinderen). Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. Twee maanden na het overlijden van zijn vader stapt Jelle Brandt Corstius weer op de fiets naar de Middellandse Zee. Met in zijn tas zijn vaders as..

Over de auteur

Jelle Brandt Corstius (1978, Bloemendaal) komt uit een echt schrijversgezin. Zijn vader is columnist-wetenschapper Hugo Brandt Corstius en zijn zus is columniste Aaf Brandt Corstius. Het is misschien dan ook geen wonder dat Jelle, naast geschiedenis, journalistiek ging studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Jelle woonde twee jaar in de Verenigde Staten, maar raakte al reizend vooral gefascineerd door Rusland. Hij besloot Russisch te leren en verhuisde in maart 2005 naar Moskou, om als freelance journalist te werken. Over Rusland schreef hij ook een paar boeken.

Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Keke Keukelaar