X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen

De ruiter

Hollandsche Manege uitverkocht

‘Stille en verstilde hedendaagse oerroman met surrealistisch tintje, meesterlijk verbeeld.’ - Trouw

Over de leesclub

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd.

Over het boek

Hij leidt een bende die de halve stad terroriseert, die het geweld niet schuwt, die meisjes als inwisselbaar ziet. Maar toch voelt het meisje zich tot hem aangetrokken. Als het gevaar groter wordt vertrekt het meisje naar haar grootvader, die buiten de stad woont. Met het noodgedwongen verblijf van zijn kleindochter botsen niet alleen twee generaties, maar ook heden en verleden, stad en land, mens en natuur. De enige verbindende factor is het oude paard in het weiland. Maar het luisterend oor van het paard kan de harde werkelijkheid niet buitensluiten. Aan de horizon verschijnt het silhouet van haar gevreesde geliefde.

Over de auteur

Jan van Mersbergen (Gorinchem, 1971) debuteerde in 2001 met de roman De grasbijter, waarmee hij genomineerd werd voor de Debutanten Prijs. Met zijn roman, Naar de overkant van de nacht (2011) brak hij door bij het grotere publiek, won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. De in 2014 verschenen roman De laatste ontsnapping werd bekroond met de prestigieuze F. Bordewijkprijs. Twee van zijn romans worden verfilmd. Zijn werk is vertaald in onder andere Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Turkije.

Gespreksleider: Persis Bekkering
Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Bob Bronshoff