X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Ivo Victoria

Ivo Victoria

Billie & Seb

Doka | Volkshotel uitverkocht

Over de leesclub

Het concept is simpel: ticket = leesclub (inclusief auteur), boek en feest in de Brakke Grond. Het boek krijg je midden april thuisgestuurd.

Over het boek

De zeventienjarige Seb treurt om zijn zielsverwant Billie, die in coma in het ziekenhuis ligt. Het is hem verboden haar te bezoeken. Hij stopt met school, sluit zich op in zijn kamer, en in zichzelf. Dan, met kerstavond, krijgt hij van zijn radeloze ouders een levensecht airsoftgeweer cadeau. Tijdens de genadeloos warme zomer wordt hun spel steeds grimmiger, en realistischer. Regels vervagen, en in het hoofd van Seb zijn droom en werkelijkheid nog nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Wanneer een van Sebs vrienden het dienstwapen van zijn vader meebrengt naar de boerderij, verandert de inzet van het spel definitief.

Over de auteur

Ivo Victoria (1971) publiceerde eerder de veelgeprezen romans Hoe ik nimmer de ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt), Gelukkig zijn we machteloos en Dieven van vuur. In voorbereiding zijn een essaybundel en een verzameling korte verhalen.

‘Ivo Victoria verrast met een schitterende roman die onze tijdgeest probeert te vatten: voor wie wil je vechten en hoever wil je daarvoor gaan?’ - Feeling

Gesprekleider: Sara Berkeljon
Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Katerina Plevkova