X

Das Mag Festival 2017
is voorbij *sadface*

Op de hoogte blijven van onze boeken en evenementen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Amsterdam On tour 24u met Arnon
Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

In het Buitengebied

Tuinhuis uitgeverij AtlasContact uitverkocht

DEZE LEESCLUB IS UITVERKOCHT

Over het boek

In het Buitengebied is een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies. Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het Buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden. Ja, vrolijk zelfs.Over de auteur

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans. De roman Indische duinen (1994), over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed, werd bekroond met de Gouden Uil (1995) en de Trouw Publieksprijs en genomineerd voor de Libris-prijs, de AKO-prijs en de Aristeion-prijs. In 2010 kwam zijn roman Tikkop uit, die genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald.

Omdat het boek voor de leesclub niet van de drukker is gekomen, krijg je voor deze leesclub een drukproef thuisgestuurd.

Gespreksleider: Nina Polak
Aanvang leesclub: 20.30
Foto: Annaleen Louwes